Ilona Savola

Ilona


Olen Porvooseen Helsingistä kotiutunut valokuvaaja, vaimo ja kahden lapsen äiti. Olen kuvannut päätoimisesti vuodesta 2010. Asiakkaani koostuvat pääasiassa hääpareista, muotokuvausasiakkaista sekä yrityksistä. Valokuvaajan ammattitutkinnon (VAT) suoritin 2010 sekä medianomin (Medianomi AMK) 2005. Koulutan itseäni myös vuosittain osallistumalla workshopeihin ja muihin alan koulutuksiin.

Olen ollut innokas valokuvauksen harrastaja jo lapsesta saakka. Rakastan erityisesti ihmisten kuvaamista, mutta lähes kaikki valokuvaamisen osa-alueet ovat kiinnostavia. Pyrinkin ottamaan aina uusia haasteita vastaan ja oppimaan uutta. Rakastan työtäni, ja toivon että saisin tehdä sitä niin kauan kuin kykenen, ja kehittyä aina vain paremmaksi hetkien ikuistajaksi ja valon vangitsijaksi.

Ihmisten valokuvaamisessa mielestäni tärkeintä on heidän sisäisen olemuksensa näkyväksi saaminen. Itse edesautan tätä pyrkimällä luomaan lämpimän, aidon ja välittömän tunnelman valokuvattavan kanssa. Hääkuvauksessa toivon hääparin keskittyvän vain toisiinsa ja heidän yhteiseen hetkeensä, enkä pyri hakemaan vain ”täydellistä poseerausta”. Paras mahdollinen muotokuva syntyy silloin kun kuvattavat unohtavat hetkeksi kameran läsnäolon, ja keskittyvät vain nauttimaan hetkestä keskenään. Oma tehtäväni on etsiä hetkessä parhaat kuvaukselliset ratkaisut niin että kuvattavat voivat keskittyä olennaiseen. Hääkuvauksissa olenkin usein saanut kiitosta siitä, ettei kuvaustilanne olekaan ollut pelottava ja stressaava niinkuin etukäteen on ehkä pelätty.

Potrettikuvaus voi olla myös yksi hääpäivän kohokohdista, todella hauska ja vapauttava hetki! Koko päivän dokumentaariset hääkuvaukset ovat suuri osa valokuvaustyötäni ja se missä koenkin olevani erityisen vahvoilla. Pyrin kuvaamaan hääpäivästä tarinan, jota myöhemmin katsomalla voi aina palata hääpäivän tunnelmiin yhä uudestaan. Tärkeintä on tottakai saada talteen päivän kohokohdat, mutta ikuistaa myös niitä tunteita, joita hääpäivän aikana koetaan. Kuvaustyylini on olla lähellä, mutta kuitenkin hienovaraisesti. Monesti olenkin saanut positiivista palautetta että esim. vihkimisen aikana kuvausta ei olla koettu häiritsevänä.

Lapsikuvauksissa olen tutulla maaperällä. Pienten lasten äitinä osaan käsitellä pienokaisia lempeästi ja iloisella otteella. Lasten hymy löytyy herkästi kun heille on hauska ja hyväntuulinen.

Yrityksille kuvaan mm. henkilöstökuvauksia, mainoskuvauksia, tuotekuvauksia, business-muotokuvia, asuntokuvauksia, tapahtumakuvauksia, promokuvauksia,  sekä making of -kuvauksia. Asiakkaitani ovat mm. Nitro Id, Yellow Film & Television Oy, Mtv3, YLE, Ten Years Production Oy, Drama Moving Pictures Oy, Siparila Oy, Hoivatilat Oy, Suomen Mainostajien Liitto, Suomen Journalistiliitto jne.

Rakkauteni valokuvaukseen on lähtenyt liikkeelle osittain käsi kädessä rakkaudesta musiikkiin. Siksi bändikuvaus on edelleen minulle tärkeä ja yksi innostavimpia valokuvauksen muotoja. Bändi- ja artistikuvauksessa saa päästä liioittelemaan ja irrottelemaan luvan kanssa, sekä kokeilemaan luovuutensa rajoja. Samalla pääsee tietysti tutustumaan upeisiin ihmisiin musiikin takana.

Toimistoni sijaitsee Porvoon Vanhassa Kaupungissa, jokikatu 24:ssä, jossa töskentelen yhdessä toisten luovien ammattilaisten kanssa. Meiltä voi tilata myös mm. markkinointipalveluja ja nettisivuja joita yhdeistyössä toteutamme asiakkaillemme. Toimitilassamme on myös hyvät tilat tavata asiakkaita ja olet tervetullut tutustumaan aina kun olemme paikanpäällä!

I can also serve customers in fluent english, och jag kan också tala lite svenska.
Je parle un petit peu de francaise y un pocito de espanol tambien.

Jos tykkäät, niin voit tykätä/seurata Facebookissa tai Instagramissa.

www.facebook.com/ilonaphotography
www.instagram.com/ilonasavolaphotography/

Ota yhteytta tästä, tai +358-44-3319900 tai [email protected] niin sovitaan juuri sinun tai yrityksesi tarpeisiin sopiva kuvaus!

Ilona