Ilona Savola

Olen Porvooseen Helsingistä kotiutunut valokuvaaja, vaimo ja kahden lapsen äiti. Olen valmistunut ammattivalokuvaajaksi Heltechistä (nyk. Stadia) vuonna 2010. Olen ollut innokas valokuvauksen harrastaja jo nuoresta tytöstä asti. Rakastan erityisesti ihmisten kuvaamista, mutta lähes kaikki valokuvaamisen osa-alueet ovat kiinnostavia. Pyrinkin ottamaan aina uusia haasteita vastaan ja oppimaan uutta. Rakastan työtäni, ja toivon että saisin tehdä sitä niin kauan kuin kykenen, ja kehittyä aina vain paremmaksi hetkien ikuistajaksi ja valon vangitsijaksi.

Ihmisten valokuvaamisessa mielestäni tärkeintä on heidän sisäisen olemuksensa, ja heidän voimansa näkyväksi saaminen. Itse edesautan tätä luomalla lämpimän, aidon ja välittömän tunnelman valokuvattavan kanssa. Hääkuvauksessa haluan hääparin keskittyvän toisiinsa ja heidän yhteiseen hetkeensä, enkä pyri hakemaan vain ”täydellistä poseerausta”. Paras mahdollinen muotokuva syntyy silloin kun kuvattavat unohtavat hetkeksi kameran läsnäolon, ja keskittyvät vain nauttimaan hetkestä keskenään. Oma tehtäväni on etsiä hetkessä parhaat kuvaukselliset ratkaisut niin että kuvattavat voivat keskittyä olennaiseen. Hääkuvauksissa olenkin usein saanut kiitosta siitä, ettei kuvaustilanne olekaan ollut pelottava ja stressaava niinkuin etukäteen on ehkä pelätty. Potrettikuvaus voi olla myös yksi hääpäivän kohokohdista, todella hauska ja vapauttava hetki! Koko päivän dokumentaariset hääkuvaukset ovat suuri osa valokuvaustyötäni ja se missä koenkin olevani vahvimmillani.
Pyrin kuvaamaan hääpäivästä tarinan, jota myöhemmin katsomalla voi aina palata hääpäivän tunnelmiin yhä uudestaan. Tärkeintä on tottakai saada talteen päivän kohokohdat, mutta ikuistaa myös niitä tunteita, joita hääpäivän aikana koetaan. Kuvaustyylini on olla lähellä, mutta kuitenkin hienovaraisesti. Monesti olenkin saanut positiivista palautetta että esim. vihkimisen aikana kuvausta ei olla koettu häiritsevänä. Yhtä tärkeänä kuin hyvien kuvien saamista pidän hääpäivänä sitä, etten häiritse liikaa itse päivän kulkua vaan ikuistan tapahtumia sivusta. Mutta myös läheltä 🙂
Hääkuvagalleriaan pääset tästä.

Lapsikuvauksissa olen tutulla maaperällä. Pienten lasten äitinä osaan käsitellä pienokaisia lempeästi ja iloisella otteella. Lasten hymy löytyy herkästi kun heille on hauska ja hyväntuulinen. Yksikään lapsi ei ole kuvauksissani ollut peloissaan, tai onnistunut mököttämään niin, ettei iloisia kuvia olisi joukossa. Ja yleensä niitä iloisia kuvia on suurin osa. Lapsi- ja perhekuvia näet tästä.

Yrityksille kuvaan mm. henkilöstökuvauksia, mainoskuvauksia, tuotekuvauksia, business-muotokuvia, asuntokuvauksia, tapahtumakuvauksia, promokuvauksia, tilaisuusdokumentointeja sekä making of -kuvauksia. Asiakkaitani ovat mm. Savonlinja, Yellow Film & Television Oy, Mtv3, YLE, Ten Years Production Oy, Drama Moving Pictures Oy, Siparila Oy, Hoivatilat Oy, Suomen Mainostajien Liitto, Suomen Journalistiliitto jne. Yrityskuvagalleriaan tästä.

Rakkauteni valokuvaukseen on lähtenyt liikkeelle osittain käsi kädessä rakkaudesta musiikkiin. Siksi bändikuvaus on edelleen minulle tärkeä ja yksi innostavimpia valokuvauksen muotoja. Bändi- ja artistikuvauksessa saa päästä liioittelemaan ja irrottelemaan luvan kanssa, sekä kokeilemaan luovuutensa rajoja. Samalla pääsee tietysti tutustumaan upeisiin ihmisiin musiikin takana. Bändikuvagalleria löytyy täältä.

Luontokuvaus on itselleni hieman uudempi harrastus, mutta se on koko ajan vienyt enemmän mukanaan. Se on myös mahtava tapa päästä liikkumaan luonnossa ”hyvällä tekosyyllä”, sekä nauttimaan sen tarjoamasta rauhasta kaiken kiireen ja arjen keskellä. Luontokuvia päivitän enemmän facebook-sivuilleni.

Minulla on myös viihtyisä valokuvausstudio Porvoon kauniissa jokirannassa, Studio Valovoima (os. Jokikatu 33). Tervetuloa moikkaamaan!

I can also serve customers in fluent english, och jag kan också tala lite svenska.
Je parle un petit peu de francaise y un pocito de espanol tambien.

Jos tykkäät, niin painathan peukkua myös Facebookissa 🙂 www.facebook.com/ilonaphotography

Ota yhteytta tästä, tai +358-44-3319900 tai ilona@irisphotography.fi niin sovitaan juuri sinun tai yrityksesi tarpeisiin sopiva kuvaus!

Ilona